Allsvenska elvan: Omgång 5

Fem omgångar av Allsvenskan är spelad och det börjar redan spelas ”måstematcher” för flera klubbar som inte fått den inledningen man önskat. Men det är 25 omgångar kvar och mycket kan hända, spänning kommer säkerligen finnas där hela vägen till en sista omgången på något sätt. Här nedan följer den femte omgångens allsvenska elva.

Målvakt: Alexander Nadj (Östers IF)

Backar: Miiko Albornoz (Malmö FF), Filip Helander (Malmö FF), Sebastian Holmén (IF Elfsborg)

Mittfältare: Romario (Kalmar FF), May Mahlangu (Helsingborgs IF), Anders Svensson (IF Elfsborg), Stefan Ishizaki (IF Elfsborg)

Anfallare: Sharbel Touma (Syrianska FC), Tokelo Rantie (Malmö FF), Björn Anklev (BK Häcken)

Kommentar: De unga backarna imponerar stort hittills under säsongsinledningen och en av dem som imponerat mest i hela Allsvenskan än så länge är Malmös Filip Helander. Anmärkningsvärt var att Miiko Albornoz gjorde comeback efter att blivit dömd till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn gick in och tog en plats i den allsvenska elvan direkt och gjorde en mycket bra insats. Flera andra spelare klev fram för sina lag offensivt och var starkt bidragande till segrar, då tänker vi främst på Romario och Sharbel Touma. Vi kan konstatera att Elfsborg och AIK tog sin första segrar för den här säsongen efter att ha haft det jobbigt under de fyra första omgångarna, men det kanske släpper nu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply