Elfsborg lyfter upp talang till A-laget

Adam Lundqvist har spelat i många pojklandslag och varit tongivande i såväl p94-landslaget som Elfsborgs ungdomslag. Nu har han belönats med ett a-lagskontrakt.

Tränaren Jörgen Lennartsson talar varmt om den spännande mittfältaren, som var med a-lagstruppen på träningslägret i Portugal i vintras:

”Adam är en duktig passningsspelare med bra speluppfattning och en väldigt fin vänsterfot. Han kan spela både på innermittfält, vänstermittfält och har även kunnat fungera i en vänsterbacksroll.”

”Han var med oss redan på träningslägret i Portugal och gjorde bra ifrån sig där och har sedan tränat med oss ganska ofta under våren.”

”Han har visat prov på kvalitéer både fotbollsmässigt och som person som gör att det känns helt rätt att flytta upp honom i A-truppen. Vi tror väldigt mycket på Adam och det är kul att ytterligare en ung spelare från den egna talangutvecklingen tar steget upp i A-truppen.”

Adam, som anlände till Elfsborg från Nyköpings BIS 2011, har skrivit på ett kontrakt som går ut i juni 2015 och kommer att ha tröjnummer 20 på ryggen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply