Elfsborg föll tungt i sista hemmamatchen

En tråkig höstkväll i Borås. Så skulle man kunna sammanfatta det. Ungefär 2500 frusna själar hade letat sig till Borås Arena för match i Europa League. Salzburg stod för motståndet.

Till en början var det bara spel mot ett mål. Och inte var det mot Salzburgs. Laget från Österrike radade upp chanser och det var bara en tidsfråga innan 0-1-målet skulle komma.

Det kom. Efter 39 minuter satte Marco Millinger distinkt in ledningsmålet för gästerna.

Elfsborg hade ett gyllene läge att kvittera innan pausvilan. Stefan Ishizaki fick bollen rakt framför mål, med i stort sett ingenting i vägen. Bollen seglade dock över.

”Inte Elfsborgs år i år,” sammanfattade Daniel Kristiansson det läget.

Pigg andra halvlek

Andra halvlek var som att det var ett nytt Elfsborg som kom ut. Man började rulla boll och få upp bollinnehavet rejält.

Man gjorde även två tidiga byten, båda på grund av skada. Först gick Elfsborg-målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard ut, och Abbas Hassan kom in. Hassan gjorde en mycket väl godkänd match. Vänsterbacken Stefan Larsson byttes även han ut på grund av skada. Där tog man in kvicke Simon Hedlund.

Från en ganska händelserik första halvlek, till en bättre halvlek från Elfsborgs sida, dock mycket färre chanser.

0-1 stod sig, och Elfsborg får hoppas på sin första vinst i gruppspelet i sista matchen mot Standard Liege, som spelas i sista omgången om två veckor.