Dzeko blev hjälte i ett lyckat inhopp

Hemmalaget Fulham tog ledningen på Craven Cottage när man fick finbesök av Manchester City, de regerande mästarna. Vänsterbacken John Arne Riise utmanade Pablo Zabaleta i offensivt straffområde, tunnlade sig förbi honom och föll sedan i backen. Domaren Mark Halsey beslöt sig snabbt för att peka mot straffpunkten och Mladen Petric kunde sedermera enkelt placera in straffen i nät bakom Joe Hart efter nio minuters spel.

Riise var sedan inblandad i ännu en straffsituation – denna gång i det andra straffområdet när han la händerna på Carlos Tévez rygg och fick argentinaren att falla. Nu valde Halsey dock att låta spelet fortsätta – till stor förtret för de tillresta bortafansen och spelare samt ledare inom Manchester City.

Med sju minuter kvar av halvleken drog Zabaleta iväg längs högerkanten och fick bollen av Yaya Touré inne i straffområdet. Högerbacken spelade in bollen mot mitten, där bollen styrde på Sascha Rieter och sånär letade sig in bakom mållinjen. Mittbacken Aaron Hughes och målvakten Mark Schwarzer lyckades dock med gemensamma krafter hindra bollen från att korsa mållinjen och Schwarzer kunde till slut få grepp om den precis på linjen.

Efter 43 minuters speltid drog Tévez på ett långskott som styrde på David Silva inne i det täta straffområdet. Schwarzer hann ner och räddade det första skottet, men på returen var Sergio Agüero först och rullade in kvitteringen i öppet mål från två meters avstånd. 1-1 stod sig sedan till halvtidsvilan på Craven Cottage.

I mitten av andra halvlek bytte Roberto Mancini in den talangfulle bråkstaken Mario Balotelli till förmån för Carlos Tévez och bara några minuter efter detta hade italienaren ett farligt skott utifrån som gick tätt utanför. I övrigt hände inte särskilt mycket, förutom att Fulham backade hemåt i banan och tillät City ta över spelet allt mer.

Den svenske yttermittfältaren Alexander Kacaniklic kom in i samband med Balotelli och minuten efter italienarens skott var svensken framme i offensivt straffområde där hans låga vänsterinlägg fastnade på högerhanden hos Zabaleta. Halsey valde dock att inte blåsa straff den här gången, men Bryan Ruiz fick ändå en fin möjlighet inne i straffområdet då han snappade upp bollen. Avslutet räddades dock utan större bekymmer av Hart.

Inhopparen Edin Dzeko skulle dock visa sig vara guld värd i jakten på ett segermål för City. Gäel Clichys inlägg nickades undan av Riise, men inte bättre än att bollen hamnade hos Dzeko, som bara hunnit vara på plan i en minut innan han stänkte dit segermålet. Rakt upp i krysset efter 87 minuters spel och det avgjorde matchen för City som gick hem med segern till slut.