bet365

Dynamo Kiev planerar sektion för mörkhyade

Mörkhyade kan få egen sektion när Dynamo Kiev spelar

Rasism är ett stort problem både inom den ryska och den ukrainska fotbollen. Dynamo Kiev uppges nu förbereda en sektion på sin arena där man kommer hänvisa alla sina mörkhyade supportrar till.

Ett hett kort både i den verkliga världen och inom fotbollen är rasism. Trots att FIFA-presidenten Sepp Blatter har sagt att han kommer ta hårdare på rasism men det har ännu inte gett någon märkbar effekt. Det kommer ständigt nya berättelser om hur rasism utförs dagligen inom all fotboll, från korpen till Premier League.

Rasismen inom fotbollen är ändå värst i framför allt öststaterna. Länder som Ukraina och Ryssland har fortfarande fotbollssupportrar som ständigt agerar rasistiskt och klubbarna vars supportrar det berör verkar inte bry sig nämnvärt. Nu provar ukrainska Dynamo Kiev dock en ny grej för att försöka minska problematiken på deras arenor – en sektion där alla mörkhyade ska infinna sig.

Problem när man möte Chelsea

När Dynamo Kiev tog emot Chelsea i Champions League förra veckan blev fyra mörkhyade supportrar attackerades av vita personer på den så kallade ”Rodychi”-sektionen på Olimpiyskiy, en sektion där de mest extrema hemmafansen befinner sig. För att försöka lösa detta problem kommer arenachefen Volodimir Spilchenko försöka införa en sektion för de mörkhyade.
– Vi planerar eventuellt för att ha en separat läktarsektion för dem (svarta supportrar) för att undvika rasism, sade han enligt Washington Post.

En som inte tar problemet på allvar är vice-presidenten i det ukrainska fotbollsförbundet. Han skyller istället på de som blev misshandlade.
– Deras närvaro på läktarsektionen som alltid tillhört ”Rodychi” ultras (en av klubbens supportergrupper) är extremt förvånande för alla. Folk av den kategorin har aldrig befunnit sig där. Den första informationen talar också om att de saknade biljetter och höll i bengaler. Det kanske var en planerad provokation. Det här är frågor som måste få ett svar, sade Ohor Kochetov enligt Veti till Daily Mail.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply