Dortmund till Champions League-finalen

Alla visste historien före returen på Santiago Bernabeu. Borussia Dortmund besegrade Galacticos med 4-1 på Westfallenstadion i den första matchen av den ena semfinalen av Champions League. Ett imponerande Dortmund med fyramålskytten Lewandowski skulle resa till Madrid för att inte förlora med 3-0 eller mer, vilket man även lyckades med efter stor dramatik mot slutet.

Matchen startade i ett rasande tempo. Det märktes av stora mått att Real var tvungna att göra mål i matchen. Redan i den fjärde minuten kom Higuain fri efter slarvigt försvarsspel från Schmelzer. Argentinaren sköt mot hörnet från en halvdan vinkel, och där var Weidenfeller med benparaden. Bombningen fortsatt från Real och både Di Maria och Ronaldo hade skott avlossade på mål inom den första kvarten, två skott som lika gärna kunde ha resulterat i mål.

Dortmund var inte alls oävna. Trots att Götze tvingades att byta efter en kvart på grund av en befarad muskelbristning, ångade Dortmund på och skapade mängder av chanser. Direkt efter Götze-bytet då Grosskreutz kom in, skapade Özil ett grymt läge, men ett svagt avslut gick utanför stolpen. Efter den enormt tempostarka första halvtimmen av matchen mattades tempot rejält och matchen höll si chansfri resten av halvleken.

Man trodde att Real Madrid skulle kötta på ordentligt efter paus men så blev inte fallet, i alla fall inte chansmässigt. Fem minuter in i den andra kom Lewandowski fri och bombade ribba ut. Tyskarna försvarade sig enormt bra efter paus och man skapade en del. Lewandowski hade en nick som var nära samtidigt som Reus skapade bekymmer och chanser för hemmaförsvaret. Den hetaste chansen hade dock Gündogan efter 62 spelade minuter då han fick blev frispelad av Lewandowski och kunde egentligen bara rulla in bollen i öppet mål. Men då kom en flygande Diego Lopez och stog för en makalös räddning för att hålla kvar sitt lag i matchen.

Med 20 minuter kvar började Hawaiifotbollen. Chans efter chans kom för bägge lagen. Ronaldo, Kaka, Khedira, Lewandowski, ja, chanserna bara flödade i ren desperat chansorkad. Utdelningen kom med sju minuter kvar då Benzema kunde enkelt göra mål på Özils fina lyft. Fyra minuter senare small det igen. Benzema spelade tillbaka bollen till Sergio Ramos efter en hörna. Ramos måttade in skottet rakt upp i nättaket och det var full fight för Real.

Real skapade inte mer i en dramatisk avslutning av matchen. Ett mål till hade räckt för att hemmalaget skulle ta sig vidare. Vi kan dock konstantera att Borussia Dortmund är otroligt nog klara för Champions League-finalen på Wembley 2013.