Dortmund förlorade hemma

Ett långt försprång väntas att hämta in på Bayern. Men Dortmund har inte kommit upp i standard i ligan riktigt än. Wolfsburg å andra hand har varit grymma sedan Felix Magath sparkades, och idag kom den största skalpen.

Men efter endast fem minuter gav Reus hemmalaget ledningen. Han slog en frispark från kanten som märkligt nog gick rakt in då Benaglio förväntade sig en skarv, men så blev inte fallet.

Det matchavgörande ögonblicket kom efter 35 minuter. Schmelzer stod på linjen och fick ett skott på sig som domaren blåste hands och målchansutvisning för. Men i repriserna kunde man se att den inte rörde handen. På efterföljande straff rullade Diego enkelt in 1-1.

Fem minuter senare gjorde mittbacken Naldo ett snyggt mål. Diego slog en frispark som Naldo hade gjort en lurig löpning på, för att sedan träffa bollen på helvolley in bakom Wiedenfeller. Riktigt klassmål av brassen.

Efter en timme skulle Dortmund kvittera. Simon Kjaer knuffade Lewandowski klumpigt i ryggen vilket resulterade i en straff. Jakub Blaszczykowski rullade in 2-2 i samma nätmasa som Diego gjorde innan.

Men med 18 minuter kvar avgjorde Wolfsburg. Diego slog en makalös genomskärare till Bas Dost som kyligt väntade ut Wiedenfeller och rullade in 2-3 för gästerna vilket även blev det sista målet i den galna matchen.