Frankfurt krossade Werder Bremen

Eintracht Frankfurt utklassade Werder Bremen i en av de sex Bundesliga-matcher som spelades under lördagen. Slutresultatet skrevs till 4-1 på Commerzbank-Arena efter att hemmalaget visat hög klass. Segern innebär att Frankfurt nu ligger på fjärdeplats i Bundesliga och att Bremen är på tionde plats efter sexton omgångar.

Den första halvleken blev faktiskt helt mållös – istället kom den att präglas av varningar, speciellt för hemmalaget. Fyra hemmaspelare, däribland målskyttarna Stefan Aigner och Takashi Inui, blev varnade i den första halvleken. Men två minuter in i den andra sattes målproduktionen igång.

Mittfältaren Alexander Meier gav hemmalaget ledningen i den 47:e minuten, framspelad av Bastian Oczipka. Werder Bremen-anfallaren Nils Petersen kvitterade visserligen till 1-1 sju minuter senare, men Frankfurt var uppenbarligen inte nöjda med oavgjort.

De gjorde nämligen två mål på raken, med bara en minuts mellanrum. Först gav Pirmin Schwegler Frankfurt ledningen med 2-1 efter 62 minuter, och sedan följde Stefan Aigner upp med ett snabbt 3-1-mål assisterad av Oliver Occean som avgjorde matchen.

Japanen Takashi Inui fastställde sedan slutresultatet 4-1 på tilläggstid i den andra halvleken och fullbordade därmed Frankfurts överkörning av Werder Bremen. Frankfurt har nu bara tre poäng upp till andraplacerade Bayer Leverkusen, som dock har en match mindre spelad.