Dortmund avancerar till kvartsfinal

Stämningen gick inte att ta miste på när Borussia Dortmund och Shakhtar Donetsk tågade ut inför ett fullsatt Signal Iduna Park. Första mötet på Donbass Arena slutade 2-2 och därmed en liten fördel för Dortmund inför kvällens drabbning.

Första halvlek hade Dortmund helt kontroll på, då man använde sig av ett högt försvarsspel och ställde om med snabba omställningar. Hemmalaget utgjorde alltid en hot mot Shakhtar-försvaret med Reus, Götze och Lewandowski i spetsen. Dortmund skulle även spräcka nollan i den 31:e minuten när Mario Götze slog en perfekt hörna som mittbacken Felipe Santana mötte med en stenhård nick rakt upp i högra krysset och vild glädje utbröt på läktaren.

Shakhtar hade svårt att skapa några farligheter mot ett väl disciplinerat Dortmund som fortsatte att mala på. Hemmalaget skulle utöka i den 37:e minuten när Lewandowski kom löpande ner på högerkanten, tittade upp och slog in bollen till en framåtrusande Götze som via en Shakhtar-spelare gick in i mål.

Första halvlek dominerades av Dortmund som rättvist gick till halvtidsvila med 2-0

Shakhtar hade i början av andra halvlek ett litet tryck på hemmalaget med chanser från både Douglas Costa och Fernandinho. Men ett för dagen starkt Dortmund skulle ändå visa sig vara numret för stora för bortalaget. Man skulle öka på ledningen när Jakub Blaszczykowski i den 59:e minuten gjorde 3-0 på en slarvig retur från målvakten Pyatov och därmed var matchen stängd. Dortmund vidare till kvartsfinal med sammanlagt 5-2.