Real segrade i giganternas möte

Det vankades retur av gigantmötet i åttondelsfinalen av Champions League mellan Manchester United och Real Madrid. Första mötet var en batalj av hög kvalité som till slut slutade 1-1. Matchen var inte av riktigt lika hög klass på Old Trafford, men vi fick fram en segrare ändå.

Första halvlek var matt. Det var inte många chanser eller frejdigt spel, lagen väntade bara ut varandra såg det ut som. Halvlekens enda riktigt farliga chans fick Manchester United. Vidic kom upp fint på en hörna och nickade i stolpen. På returen såg det ut som van Persie hade satt dit bollen, men det var både offside och Diego Lopes höll bollen på rätt sida linjen.

Det small snabbt i andra. Hemmalaget United hade ett fint anfall efter ett par minuter då van Persie och Welbeck hade varsitt läge i samma anfall innan Ramos styrde in bollen i eget nät i följd av ett svagt försvarsarbete av Varane. 1-0 efter ett snöpligt självmål.

Matchen fick ny fart när Nani visades det röda kortet efter den 57e minuten. Han kom in med dobbarna på Arbeloas mage och domaren visade upp ett rött kort som var väldigt tveksamt. Övertaget tog man vara på i den 66e minuten. Luka Modric fortsatte sitt pigga inhopp med att drämma till en wobblande bomb som gick stolpe in bakom en chanslös De Gea.

Minutrarna senare dödade Real Madrid matchen. Özil och Higuain hade ett fint väggspel innan den sistnämnde slog ett lågt inspel till den bortre stolpen där en viss Cristiano Ronaldo dök upp och gled in 1-2.

Med knappa tio minuter kvar hade United tre bra chanser på två anfall. Giggs hade en nick, van Persie ett halvt friläge och Rooney ett volleyskott. Alla lyckades dock antingen räddas eller skjutas över buren. Kaka hann med ett stolpskott med en minut kvar då han fräckt sköt från snäv vinkel, men De Gea kunde med lite tur hålla bollen ur nät.

Rooney fick se sin fina nick bli räddad på ett bra sätt på mållinjen efter en stopptidsminut. Mycket mer hände inte i matchen och vi kan nu konstantera att Real Madrid och Borussia Dortmund är de två första lagen som avancerar i åttondelsfinalerna.