Djurgården reser sig från bottenträsket

bet365

Gästande Kalmar FF är 2000-talets bästa bortalag när det gäller att gästa den svenska huvudstaden. Snittet ligger på 1,72 poäng per bortamatch i Stockholm, men på torsdagsaftonen skulle ett pånyttfödd Djurgårdens IF se till att de siffrorna sänktes markant.

Hemmalaget i blårandigt satte fart direkt mot ett segt Kalmar-försvar som inte riktigt var på tårna i inledning. Efter att bägge lagen skapat ett par halvchanser, skulle Stockholmslaget sätta sig i förarsätet efter kvarten spelad. En långboll, som först såg ut enkelt kunna rensas bort av Kalmar-försvaret, friställde Amadou Jawo som bröt sig loss och blev fri med Berisha. Kalmar-backen Thorbjörnsson hängde inte med Djurgårdsanfallaren som kunde knoppa in bollen högt bakom den väldige bortamålvakten.

Gästerna från Kalmar vaknade till en aning men lyckades inte få till några kvalificerade målchanser, förutom Thorbjörnssons nick som räddades på mållinjen bara minuten därpå Djurgården var det vassare laget under den första halvleken och skulle i den andra fortsätta i samma spår och göra det jobbigt för bortalagets försvar.

Etrit Berisha i Kalmar-målet, var mannen som oftast stod ivägen när hemmalaget forcerade framåt. Djurgården hade en hel del möjligheter att utöka sin ledning, men om inte kosovoalbanen stod för svettiga räddningar, lyckades man inte pricka målet. Kalmar, som jagade en kvittering, fick inte riktigt till sitt offensiva spel och fick i mitten på den andra halvleken göra ett trippelbyte. In kom Sebastian Andersson, som förövrigt gjorde säsongsdebut efter skadan, tillsammans med Jonathan Ring och Archford Gutu.

Ingen av de tre offensiva förstärkningarna skulle se till att de rödklädda fick med sig pinnen, när istället Djurgården, under Kalmars vassa slutforcering, hade flera kanonlägen att sätta spiken i kistan. Per-Mathias Högmos mannar kunde plocka sin tredje seger för säsongen och äntligen kliva upp från bottenträsket för att lägga sig på en elfteplats. Kalmar, som stod för en blek insats på torsdagskvällen sjunker efter dagens förlust ned på en sjätteplats, med en match mer spelad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply