Dinamo Zagreb segrade på hemmaplan

Dinamo Zagreb har åter igen tagit sig till den sista kvalrundan i Champions League-kvalet och ställs i år mot slovenska Maribor. Zagreb hade ett svårt Champions League-gruppspel under den förra säsongen och vann inte en match. I år är det dags att återupprätta den kroatiska hedern.

Hemmalaget öppnade starkt och satte genast press på Maribor. Zagrebs väldiga press skapade chans på chans, samtidigt som Maribor blev allt osäkrare. Osäkerheten växte hos slovenerna och i den tionde minuten kunde Duje Cop spräcka nollan för Zagreb.

Ju längre den första halvleken gick tog sig slovenerna in i matchen. I den 36:e minuten blev matchen utjämnad, då Milan Badelj slog in bollen i eget nät. Det var dock inte det sista framträdandet han skulle göra den här kvällen.

Den andra halvleken började likt den första med ett övertag för hemmalaget. Maribors press var som bortflugen och Zagreb kunde på nytt gå till attack. I den 75:e minuten fick Badelj sin revansch för självmålet och avgjorde matchen med sitt 2-1-mål. Badelj var på väg att bli syndabock, men blev till slut matchhjälte. En match som han sent kommer att glömma.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply