Bra läge för Udinese inför returen

Det fanns många frågor inför matchen angående Udinese, som tappat spelare som Asamoah, Isla och Handanovic. Man ställdes mot ett erkänt hemmastarkt portugisiskt motstånd från Braga, som också var det bättre laget direkt från start.  Men vöerraskande nog var det Udinese tog ledningen efter 23 minuter, när Basta nickade in en frispark skickligt. Det var annars braga som förde spelet, men som inte fick till det i de avgörande lägena och halvleken slutade 0-1 till gästerna.

I den andra halvleken fortsatte Braga att föra spelet, men Udinese stod för farliga omställningar och fick med timmen spelad ett dubbelläge. Braga-målvakten Beto stod dock för en makalös dubbelräddning, där han slängde sig och styrde bort en nick innan han var snabbt uppe och täckte returen. Ett avgörande skede skulel det visa sig, när Braga kvitterade i den 68e minuten Ismaily fick på en riktig kalasträff från distans, som flög in i det bortre krysset, via ribban, och samtidigt otagbart för Udineses målvakt Brkic.

Braga fortsatte efter det att att gå framåt, men Udineses målvakt Brkic stod för ett antal avgörande räddningar därefter och samtidigt saknades det där sista för Braga, som fick nöja sig med 1-1. Ett bra läge därmed för Udinese, som nu har ett bortamål att gå på inför returen.