Demba Bas briljans tog Chelsea vidare

Det var dags på annandag påsk för ett hett kvartsfinalmöte mellan giganterna Chelsea och Manchester United. Hemmalaget jagade upprättelse med en FA Cup-titel i siktet, samtidigt som gästernas dröm om en inhemsk dubbel fanns i luften. Den drömmen spräcktes dock på Stamford Bridge på måndagen, där Chelsea i en stängd tillställning drog det längsta strået.

Den första halvleken var en taktiskt discipinerad sådan från båda lagen, där gästernas bästa chans var ett distansskott från Nani som ställde till med oväntat stora problem för Petr Cech. Chelseas målvakt tjuvade något med slängningen, men lyckades få undan bollen med en benparad. Chelseas bästa chans innan halvtidsvilan var från Eden Hazard efter ett väggspel med Oscar, men belgarens avslut gick utanför den bortre stolpen.

Men i den andra halvleken kom ledningsmålet och det efter bott fyra minuters spel. Ett läckert inspel från Juan Mata öppnade för Demba Ba till höger i straffområdet, som med en urläcker volleyträff styrde in bollen i det bortre krysset, förbi en helt chanslös David De Gea i gästernas mål.

Manchester United jagade sedan en kvittering, men lyckades inte riktigt få till en press på hemmalagets mål. Dock fick man en gyllene chans när Chicharito höll sig framme vid den bortre stolpen på ett inspel med en nick, men Petr Cech stod för en makalöst snygg räddning och spikade igen målet.

Chelsea hade visserligen också ett par vassa kontringschanser, men matchen slutade 1-0 på Stamford Bridge. Där med lever Rafa Benitez titeljakt i den inhemska cupen vidare, samtidigt som Sir Alex Ferguson och hans mannar får inrikta sig på att avsluta säsongen snyggt och säkra ligatiteln.