Delad pott på Bentegodi

9500 åskådare hade samlats på Stadio Marc’ Antonio Bentegodi i Chievo när Parma var på besök under söndagen. När lagen möttes i Parma i september stod hemmalaget som vinnare med 2-0 efter mål av Ishak Belfodil och Aleandro Rosi.

Parma, som snodde åt sig ett poäng hemma mot serieledarna Juventus förra helgen, tog ledningen med fem minuter kvar av första halvlek via Ishak Belfodil, som även nätade i det förra mötet lagen emellan.

Elva minuter efter det att domaren Gianpaolo Calvarese blåst igång andra halvlek kom dock kvitteringen för Chievo. Anfallaren Alberto Paloschi, utlånad från Milan, överlistade Antonio Mirante i bortamålet. Både Miranti och hans målvaktskollega Christian Puggioni höll sedan tätt mellan stolparna vilket innebar att matchen slutade 1-1.

Det oavgjorda resultatet medför att Parma placerar sig på en niondeplats i Serie A med 31 poäng på 21 omgångar. Chievo är fortsatt sex poäng efter Parma i tabellen och ligger för närvarande på en tolfteplats i ligan.