Delad pott i Wolfsburg

FC Augsburg var på delad jumboplats när den första halvleken av Bundesliga var fastställd. När man återigen drog igång i början på januari, har laget plockat poäng i samtliga matcher och avancerar sakta uppåt från bottenträsket. På lördagen skulle man ännu en gång plocka poäng, när man på bortaplan fick 1-1 mot VfL Wolfsburg.

I en jämn och tät match på Volkswagen Arena, kom de bägge målen vid samma tidpunkt i den första halvleken. Wolfsburg, som hade kommandot i inledningen, tog ledningen efter 23 minuters spel. En hörna från vänster nådde den brasilianske försvararen, Naldo, som nickade in 1-0 via Alexander Manningers högra stolpe.

Men ledningen höll i knappt två minuter. Gästerna tog vara på en misslyckad rensning, när Ja-Cheol Koo hittar fram till tjecken Jan Morávek som enkelt lägger in kvitteringen, 1-1.

Matchtempot var av den lägre sorten efter de bägge målen. Några fler mål blev det inte och de vassa målchanserna uteblev inför 22 257 åskådare på Volkswagen Arena. Augsburg var den hetare kandidaten till att vinna matchen, men resultatet 1-1 kändes som ett helt rättvist och logiskt sådant.

Inget av lagen avancerar i tabellsystemet efter det oavgjorda resultatet, där Wolfsburg blir kvar på plats 14 och Augsburg på nästjumboplatsen.