Nikola Djurdjic sänkte Schalke på stopptid

Ett lag som Schalke har fokus på flera håll. I ligan måste de plocka hem poäng för att säkra den så viktiga fjärdeplatsen. Sedan har man även stundande Champions League-spel den här månaden. De var tvungna att gå ut och visa formbesked.

Schalke började riktigt bra. Man greppade tag om matchen och rullade igenom lagdelarna på skickligt vis. Det saknades dock en del på den sista tredjedelen. Greuther försvarade sig riktigt bra och stack upp med mycket farliga kontringar. Men lagen hade dock ingen skärpa i första halvleken, som då förblev mållös.

I andra halvleken skruvades tempot upp rejält. Det tog inte lång tid innan Schalke gjorde matchens första mål. Nyförvärvet Bastos smällde in sitt första mål för laget. 1-0. Greuther svarade dock strax efter. Klaus fick ett inspel från vänster som vinklade in. 1-1. Matchen blev allt livligare efter målen, och båda lagen hittade mycket vilja i kropparna. Det blev en riktigt trevlig tillställning, de första 20 minuterna av halvleken.

Tempot avtog en del på slutet. Lagen han med en del chanser trots allt. Schalke träffade stolpen. Greuther i sin tur missade en gyllene dubbelchans. Men bortalaget fick ändå sista ordet. När klockan stod på 92 minuter så kontrade Greuther. Laget fick in bollen i straffområdet och efter lite schabblande så nickade svensk-bekantingen Djurdjic in segermålet.