Delad poäng i Bundesliga efter sent mål

Det var Rafael van der Vaart som gav ledningsmålet till gästande Hamburger i den 23:e matchminuten efter att han tagit vara på något som knappt varit en målchans, då han på halv-volley utanför straffområdet lyckades trycka in bollen i mål. Noterbart var att det var van der Vaarts första mål sedan hans comeback i Hamburger, och därmed hans första mål i Bundesliga sedan Maj 2008l.

Kvitteringen kom från Mönchengladbach i den 39:e minuten då Martin Stranzl nådde högst med huvudet på en hörna, och kunde nicka in 1-1. Hemmafansen fick dock inte fira särskilt länge, utan bara 6 minuter senare var det dags för Hamburger att återigen ta ledningen. Det var Artjoms Rudnev som skrevs in i målprotokollet efter att ha nickat in ett inlägg från lagkamraten Milan Badelj.

Matchen tog slut redan i den 54:e minuten för Mönchengladbachs målskytt Martin Stranzl, som blev utvisad efter att ha rivit ner Ilicevic i straffområdet. Det dömdes straff till Hamburger, och van der Vaart steg fram mot straffpunkten – men holländarens skott tog i stolpen, något som skulle visa sig bli kostsamt för gästerna.

På stopptid bjöds publiken på ännu ett nickmål när Dominguez nådde högst på ett frisparksinlägg av Juan Arrango, och hemmapubliken fick jubla en sista gång innan domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen.