Bremen vann orättvist mot Freiburg

Freiburg tog emot Werder Bremen hemma på MAGE SOLAR Stadion under onsdagskvällen inför 23 000 åskådare där tre mycket värdefulla poäng stod på spel. Bortalaget lyckades ta hem segern sedan Aaron Hunt avgjort med sitt 2-1-mål efter 59 minuter.

Tilläggas ska dock att Freiburg dominerade matchen och bland annat vann skotten med 13-3 – Bremen träffade bara mål med två skott och båda dessa gick förbi Oliver Baumann och in i nät, medan Freiburg bara lyckades få förbi ett skott bakom Sebastian Mielitz i bortamålet efter sju avslut på mål.

Hemmalaget tog rättvist ledningen efter 36 minuter när den franske yttermittfältaren Jonathan Schmid hittade rätt och gjorde sitt första mål för säsongen. I början av andra halvlek kvitterade dock Bremen-anfallaren Joseph Akpala från Nigeria till 1-1 på passning från Marko Arnautovic.

Tolv minuter senare kom också segermålet för bortalaget, när Chelsea-lånet och den belgiske mittfältaren Kevin de Bruyne hittade fram till den tyske mittfältskollegan Aaron Hunt, som satte dit matchens tredje och sista mål och därmed gjorde sitt tredje mål för säsongen.