Delad ära på Guldfågelarena

När det hade gått ungefär halva första halvlek. Där matchinledningen mest hade handlat om felpass och tufft närkampspel. Kom bollen tillslut framtill högerbacken Emin Nouri i hemmalaget nere vid kortlinjen. Nouri gjorde det enda rätta genom slå in bollen snett-inåt-bakåt där supertalangen Melker Hallberg hade dykt upp och enkelt kunde placera in bollen bakom Pär Hansson i Helsingborgsmålet.

Helsingborgs bästa chans i första halvlek uppstod när Simovic vann en närkamp mot Kalmars sisteman Öhman, som ersatte långtidsskadade Arajuuri. Bedoya snappade upp bollen men sköt från nära håll i stolpen.

Andra halvleken startades med att Bedoya blev frispelad av Simovic, som enkelt och behärskat placerade bollen. En smakstart för HIF, som förmodat fått en utskällning av Roar Hansen i pausen.

Efter 1-1-målet radade Helsingborg upp målchanser. På nästkommande hörna var det yttersta nära att ett ledningsmål kom.

Bortalaget gick för segern, men Kalmars målvakt Berisha räddade kvar sitt lag ett flertal gånger och matchen slutade 1-1. Det gör att Kalmar fortsatt är obesegrade på hemmaplan och Helsingborg obesegrade på bortaplan.