UPPGIFTER: Dejan Kulusevski jagas av många storklubbar

Kulusevski: "Zlatan kommer lyfta ligan"

Dejan Kulusevski jagas av många storklubbar

Kulusevski har denna säsongen gjort det väldigt bra i Parma och Serie A. Nu kommer uppgifter om att storklubbar som United, Liverpool, Arsenal med flera är väldigt intresserade av svensken.

För ungefär en månad sedan kunde vi rapportera om att Premier League klubben Wolverhampton gått in i jakten på Kulusevski.

Men efter det har det hänt mycket i hans karriär, 19 åringen fick göra herr landslagsdebut när han blev inbytt mot Färöarna i den 65 minuten. Han har även fortsatt prestera i Serie A och verkligen lockat ögonen på sig. Med sina 3 mål och 5 assister på 14 matcher så är han på en delad tredje plats när det kommer till antalet assister i Serie A. Då har han storspelare som Radja Nainggolan och Milinkovic-Savic efter sig. Han har även kommit med på topp listor av Europas mest lovande talanger just nu.

Nu kommer uppgifter om att storklubben Manchester United har fört dialoger med hans agent. United som vi vet är ute efter en ny mittfältare, framförallt nu när Pogba är skadad. Uppgifter är även att United lagt ett bud på 260 miljoner kronor men det uppges ha blivit nobbat. Men det är fler klubbar med i bilden, italienska Inter sägs föreslagit en deal till 2020 och även Juventus, Liverpool samt Arsenal nämns som intresserade.

Parmas sportchef Alessandro Lucarelli har valt att gå ut och kommentera det hela.

-”Han kommer stanna hos oss resten av säsongen”, och fortsätter även med att påpeka att han fortfarande är väldigt ung. -”Han är en väldigt ung pojke och ska inte titta vad som skrivs om honom. Alldeles för mycket hyllningar, speciellt för en ung spelare kan leda till sämre prestationer. Han behöver bara fortsätta göra vad han har gjort hittills.” 

Det ska även sägas det att Kulusevski är faktiskt bara utlånad till Parma, från Atalanta. Parma har även visat tydligt intresse av att få till en permanent deal, men Atalanta har vägrat att ha en köpoption i det hela. Så det är en kille som Atalanta också tror väldigt mycket på, så vem vet kanske blir det som det var med Milinkovic-Savic när alla världens storklubbar jagade han men valde ändå att stanna i Serie A. Det har även kommit fram att Kulusevski hejar på Chelsea, en klubb som inte nämnts men om det är någon klubb han vill gå lite extra till kan det nog vara till just London klubben. Framtiden är alltid svår att spå, men roligt är det att vi har en stor svensk talang som jagas av många.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply