KLART: Chelsea får värva i januari – ute efter Barca mittfältaren

Lampard kommer allt närmare Premier League

Chelsea får värva i januari – ute efter Barca mittfältaren

Glädjebeskedet för Chelsea supportrarna, man får värva i januari. Redan nu spekuleras det om att fransmannen Ousmane Dembélé är på klubbens värvningsradar.

Tidigare i år fick Chelsea en så kallad transfer ban, vilket betyder att man inte får köpa spelare. Detta fick klubben efter att brutit mot Fifas regler när det gäller värvningar av spelare som är under 18 år. Domen skulle gälla dom två kommande transferfönsterna, vilket då skulle vara sommarfönstret 2019 men även vinterfönstret i 2020. Detta skulle då inneburit att man inte skulle få värva någon förrän sommaren 2020. Men som alla andra beslut som tas i denna värld så går det att överklaga. Något man gjorde direkt, men FIFA var hårda och höll fast vid att dom inte skulle få värva under sommarfönstret detta året. Nu har man dock gjort en överklagan igen till Cas och fått igenom den. Cas som har sitt huvudkontor i Schweiz godkänner där med att Chelsea ska få värva igen nu till vintern.

Så redan nu har det börjat spekulera i många möjliga värvningar, för en sak kan man nog ta för givet. Dom kommer värva, och det är för stora summor. Man sålde nämligen storstjärnan Eden Hazard för 1 miljard kronor till Real Madrid. Efter det har man inte heller lyckats lyfta fram någon tydlig ersättare. Vilket gör att det är en position man kan tänka sig är högaktuell att plocka in någon på. En person som dykt upp där är den franska yttern Ousmane Dembélé som spelar i FC Barcelona. Brittiska tidningar skriver att Chelsea har varit i kontakt med hans agent men den stora frågan är om katalanerna vill sälja honom. Dembélé kom nämligen till Barca i augusti 2017 som tänkbar ersättare till en annan toppspelare, Neymar. Men någon större succé har det inte blivit även han inte heller hamnat i frysboxen. Denna säsongen har han fått göra totalt nio matcher i Barca tröjan, varav fyra i Champions League. Dock har det bara blivit ett mål, och ska tilläggas att av dom nio matcherna så är fyra av dom inhopp. Han är dock fortfarande en väldigt bra fotbollsspelare som fortfarande är ung, född 1997 så 22 år. Så han har definitivt tid för att blomma ut rejält i en toppklubb.

Det är dock inte bara Ousmane Dembélé som det spekuleras om, även Ajax Hakim Ziyech, Timo Werner i tyska Leipzig som förövrigt leder Bundesliga just nu. Vi har även Jadon Sancho, Ben Chilwell, Wilfried Zaha som det ryktas mycket om. Man kan göra denna listan väldigt lång, både med vänsteryttrar och andra positioner. Med Frank Lampard som relativt ny tränare så lär det kunna bli några nyförvärv.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply