De Camargos sena dubbel skickade Gladbach till slutspel

Borussia Mönchengladbach plockade alla tre poäng hemma på Stadion Im Borussia Park på torsdagsaftonen, i Europa League-grupp C. Målskyttet inleddes sent i den andra halvleken, av inhoppande Igor de Camargo i den 79:e minuten innan han också kunde sätta spiken i kistan på stopptid.

Hemmalaget dominerade matchen från start och hade en hel del lägen i den första halvleken. Några mål blev det inte i den första halvleken men ett sådant hängde i luften för tyskarna. Gästerna från Cypern skapade få lägen och backade hem för att försöka få med sig en pinne hem till Limassol.

Hemmalaget öppnade starkt även i den andra. I den 74:e minuten byttes Igor de Camargo in och skulle föra sitt Borussia Mönchengladbach till trepoängaren. Efter bara fem minuter på planen, lade han snyggt in 1-0 bakom en chanslös Matias Degra. Lucien Favres mannar fick dessutom spela med en man mer, sedan bortalagets Luciano Bebê fick syna det röda kortet i den 76:e minuten.

Gästerna skapade aldrig någon kvitteringsfocering och lät istället Igor de Camargo kliva fram igen och dunka in 2-0 i den 91:a matchminuten. Belgaren sköt därmed sitt Gladbach till Europa League-slutspel, då Marseille i sin tur föll hemma mot redan klara gruppettan Fenerbahce. I den sista omgången ställs tyskarna mot just turkiska Fener, men har tre poängs försprång till Marseille och har dessutom bättre inbördes möten. I botten av grupp C hittar man AEL Limassol som endast lyckades skrapa ihop en pinne i årets Europa League-gruppspel. Pinnen kom i den första omgången, efter ett mållöst resultat mot just Borussia Mönchengladbach.