Skadeproblem för både Sverige och Danmark – ersättare kallas in

Bakslag för båda länderna inför playoffet

Både svenska och danska spelare har fått tacka nej till det viktiga EM-playoffet som ligger runt hörnet. Sverige har nu kris på det centrala mittfältet.

Med endast fem dagar kvar till den första EM-playoffmatchen utav två mellan Sverige och Danmark kommer negativa nyheter från både det blågula och det rödvita lägret.

Albin Ekdal är sedan tidigare struken ur truppen efter en långtidsskada han dragit på sig under en ligamatch med Hamburg och förbundskapten Erik Hamrén bekräftar under måndagen att även Pontus Wernbloom kommer att missa de båda matcherna efter en ljumskskada han ådrog sig när hans CSKA Moskva ställdes mot Andreas Granqvists Krasnodar under gårdagen.

Malmö FF:s Oscar Lewicki och Grasshoppers Kim Källström ses som frågetecken inför den första playoffmatchen då den förstnämnde fick en kraftig hjärnskakning under Champions League-mötet med Sjachtar Donetsk och Källström klev av den senaste ligamatchen i halvtid med en misstänkt skada.
I övrigt i truppen på det centrala finns Oscar Hiljemark och Gustav Svensson samt Abdul Khalili som kan spela både centralt och på en kant.

Även Danmark har problem med skador inför det stundade playoffet.
Leon Andreasen skar sig illa med en kniv när han skulle öppna ett paket och kan inte delta. Även Pione Sisto kan missa playoffet, han kommer att undersökas av landslagsläkaren under dagen.
Danmarks förbundskapten Morten Olsen har kallat in Thomas Delaney och Morten Rasmussen till truppen. I helgen anslöt även Simon Busk Poulsen till samlingen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply