Oscar Lewicki näst intill friskförklarad – kan vara med mot Danmark

Malmö FFs Oscar Lewicki tillbaka efter otäck smäll

Mötet mellan Shakhtar Donetsk och Malmö FF på tisdagskvällen slutade med storförlust för svensklaget samtidigt som mittfältaren Oscar Lewicki fick utgå efter hjärnskakning.

Oscar Lewicki åkte i matchen mot Shakhtar Donetsk på en otäck hjärnskakning och var tvungen att bäras ut på bår. Nu kommer lugnande besked från klubben.

 

– Nu ska bara hans huvudvärk försvinna, det hoppas vi att den gör imorgon, säger MFF:s läkare Pär Herbertsson till klubbens hemsida.

 Efter endast åtta minuter spelade i Champions League-matchen gick 23-åringen in i en duell med Taras Stepanenko och fick motståndarens armbåge mitt på käken.Lewicki låg medvetslös i cirka en minut och fick därefter köras ut med bårbil och krage runt nacken

– Han var avsvimmad när vi kom fram så då handlade det bara om att få fria luftvägar och se så att han inte fått någon skada på halsryggen, sa MFF:s läkare Pär Herbertsson till Fotbollskanalen efter matchen.

Om tio dagar möter spelar Sverige Playoff till EM 2016 där man möter Danmark i ett dubbelmöte. Första matchen spelas 14 november och det var tidigare oklart om spelaren kunde vara med och medverka, men nu kommer MFF med lugnande besked om mittfältarens skadeläge.

– Idag mår Oscar bättre men han har fortfarande huvudvärk. Våra neurologiskaundersökningar visade inte på några problem och vi kunde inte se några fel efter att vi genomfört magnetröntgen. Nu ska bara hans huvudvärk försvinna, det hoppas vi att den gör imorgon, innan vi kan påbörja hjärntrappan och det hoppas vi kunna göra på fredag, säger läkaren Pär Herbertsson till klubbens hemsida.

Om allt går som det ska kommer Lewicki att vara tillbaka i full träning om cirka sex dagar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply