Officiellt: BK Häcken värvar Niclas Andersén – trio lämnar

BK Häcken värvar från Ljungskile SK

Efter att ha spelat gjort över 100 matcher i Ljungskile och även tillägnat en sejour i IFK Göteborg skriver Niclas Andersén kontrakt med BK Häcken inför den kommande säsongen.

För inte så längesen avslutades den allsvenska toppstriden där IFK Norrköping tillslut stod som segrade efter att ha slagit Malmö FF med 0-2 på Swedbank Stadion i sista omgången. BK Häcken hamnade på sjunde plats efter att ha tagit 45 poäng på 30 matcher och nu väljer man att förbereda truppen inför nästa säsong.

Det senaste nyförvärvet för klubben blir den 23-årige vänsterbacken Niclas Andersén som kommer närmast från Ljungskile SK. Försvararen har gjort 101 matcher för klubben i Superettan och Göteborgsklubbens sportchef berättar kort om spelaren efter att affären står klar.

– Niclas är en spelare vi har följt under flera år och som hela tiden utvecklats i en positiv riktning. Det är en kvick, vänsterfotad försvarsspelare med bra passningsfot, säger Sonny Karlsson.

Trio lämnar BK Häcken

Samtidigt som Andersén ansluter står det även klart att tre spelare inte kommer att fortsätta i klubben nästa säsong.

Ivo Pekalski: Efter 30 matcher och tre assist lämnar den före detta Malmö FF-spelaren klubben efter två år som kantats av svåra skador. Det är fortfarande oklart var 25-åringen kommer att spela nästa säsong.

Tom Söderberg: Söderbar återvände till Häcken efter en tid i Elfsborg och har rehabiliterat en skada, dock blev det inga tävlningsmatcher denna sejour då skadan aldrig aldrig han läkas. Tidigare har det blivit sju säsonger för spelaren i BK Häckens A-trupp.

Michiel Hemmen: Likt de två förstnämnda går Hemmens kontrakt med klubben ut efter säsongen och det blir ingen förlängning för anfallaren som kom till klubben i somras. Totalt blev det sju matcher och två mål under tiden i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply