Officielt: Erik Johansson lämnar Gent för FC Köpenhamn

Officielt: Erik Johansson lämnar Gent för FC Köpenhamn

Före detta MFF-försvararen Erik Johansson till FCK

Efter en misslyckad sejour i Gent står det klart att Erik Johansson lämnar belgiska Gent och istället flyttar till Danmark för att skriva på för FC Köpenhamn.

I somras stod det klart att Erik Johansson lämnar Malmö FF för Genk men efter en period med lite speltid och uteblivet Champions League-spel har den svenske landslagsförsvararen nu hittat en nu klubb. På måndagsförmiddagen stod det nämligen klart att 27-åringen lämnar Jupiler Pro League för spel i den danska huvudstadsklubben.

Till klubbens hemsida kommenterar Johansson övergången:
– FC Köpenhamn är skandinaviens största klubb och vill gärna hjälpa klubben att vinna titlar och komma tillbaka ut på den europeiska scenen. Min tid i Gent började bra och jag spelade de första tio matcherna från start men sedan blev jag dessvärre skadad och laget klarade sig bra utan mig. Därför valde tränaren att fortsätta utan mig. Så när möjligheten att komma till Köpenhamn och en klubb på mycket hög nivå  kom så hade jag ingen tvekan. Jag ser verkligen fram emot att komma igång.

Hyllas av nye tränaren

Lagets tränare Ståle Solbakken är nöjd med värvningen:
– Erik är en stabil mittback med erfarenhet från spel internationellt med klubblag och landslag. Han är just nu förstavalet i landslaget på sin position och har visat att han kan hantera svåra uppgifter. Även om han varit utan matchform som i playoff mot Danmark, säger Ståle Solbakken.

Erik Johansson kommer att bära nummer fem i sin nya klubb som möter MFF i en träningsmatch den 5 februari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply