Bekräftar: Behrang Safari återvänder till Sverige och Malmö FF

Bekräftar: Behrang Safari återvänder till Sverige och Malmö FF

Bekräftar: Malmö FFs har gjort klart med Behrang Safari

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer ytterbacken att ansluta till Skåneklubben i sommar när hans kontrakt går ut med FC Basel.

Malmö FF har gjort klart med sitt första nyförvärv inför 2016. Enligt Fotbollskanalen kommer den före detta MFF-spelaren Behrang Safari att återvända till sin gamla klubb när kontraktet med FC Basel går ut i sommar. Då kommer han att skriva på ett kontrakt som gäller under de kommande fyra åren.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit om att Behrang Safari lämnar Basel och att Malmö FF försöker värva hem Behrang Safari, detta då spelaren tidigare öppnat dörren för en återkomst efter åtta år i utlandet.

– Det kommer att kännas konstigt och det har varit en underbar tid men jag vill vända hem innan jag är för gammal för att kunna göra mig gällande, säger Safari som snart fyller 31 år.

– Att flytta hem är ett beslut som växt fram och jag har givetvis pratat med familjen och det är snart dags känns det som. Jag har varit ute i åtta år och även om det varit en fantastisk tid så är jag inte ensam och familjen betyder mycket för mig. Det var den största anledningen till att jag tackade nej till landslaget, säger Safari.

Under sin tid i FC Basel har svensken vunnit fyra ligatitlar, en cuptitel och även spelat 42 Champions League-matcher samt 28 matcher i Europa League. Safari har även 31 matcher på landslagskontot.

– Jag har valt att just nu avstå landslaget. Jag måste sätta familjen i första rummet och vara mer med mina små tvillingar. Det är en tid som aldrig kommer tillbaka, sa han då.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply