Inhopparen fixade segern för Danmark

Sveriges EM-kval drar igång imorgon, men vårat grannland Danmark spelade sin första match ikväll. Matchen spelades hemma på Parken mot Armenien. Det var riktigt jämnt men tillslut vann Danmark, efter ett mål från en inhoppare.

Det var också skandinaverna som började bäst. Armenien hade inte mycket att säga till om så hemmalaget fick en bra chans tidigt i matchen. Redan i den 9:e minuten hade Eriksen en bra chans, men Berezovskiy räddade. Danmark hade många fina lägen i den första halvleken men det var inte många avslut som gick på mål. Boilesen och Höjbjerg hade varsitt farligt skott men båda gick utanför målramen.

Armenien hade några halvchanser, men inga riktigt farliga lägen. Det gjorde att det var mållöst, 0-0, när domaren blåste för pausvila.

Den första halvleken började Danmark fortsatt bra men istället för att de tog ledningen så gjorde istället bortalaget mål. Dortmund-stjärnan Henrikh Mkhitaryan vände och vred och fick iväg ett välplacerat vänsterskott som Kasper Schmeichel inte fick tag på. 1-0 för Armenien i den 50:e minuten.

Danmark hade dock inte bråttom. De tog det lugnt, rullade boll och hade tålamod. De fick också in ett mål redan en minut efter bortalagets ledningmål, men Krohn-Dehli blev avvinkad för offside. Dock fick danskarna in kvitteringen 15 minuter efter målet, i den 65:e minuten. Skandinaverna fick en hörna som nickades undan, men andrabollen plockade Pierre-Emile Höjbjerg upp och fick en riktig drömträff. Berezovskiy var chanslös och 1-1 var ett faktum.

Danmark var dock inte nöjda där och Morten Olsen gjorde några byten. I den 80:e minuten kunde också Danmark ta ledningen. De höll sig kvar uppe på offensiv planhalva länge, bollen las in i straffområdet, inhopparen Thomas Kahlenberg nådde högst och nickade in 2-1 för hemmalaget. De sista minuterna hade de full koll och kunde hålla ut och vinna matchen. Tre bra och viktiga poäng i premiären av EM-kvalet för danskarna.