Costa Ricas nya skräll – slog Italien

Efter gårdagens match mellan England och Uruguay, som slutade med vinst till den sistnämdna nationen, var det gruppfinal mellan Italien och överraskningen Costa Rica. Och trots Costa Ricas skräll i den första omgången, var det Italien som gick in med favoritskapet.

Men Costa Rica bjöd även här upp till match och var det bättre laget i större delar av den första halvleken. Efter sju minuters spel var AIK-profilen Celso Borges framme och nickade för costaricanerna, men missade mål. Costa Rica fortsatte att övertyga den första halvtimmen i matchen, där Italien fick se upp bakåt.

Sen arbetade sig italienarna trots allt in i matchen och Mario Balotelli fick ett kalasläge när han kom fri med målvakten och lobbar. Bollen tar sig dock itne rätt för italienaren och costaricanerna får undan bollen. Minuter senare avlossar Balotelli ett avslut som Navas räddar fint.

Och minuter innan halvtid kommer en sekvens där Costa Rica mycket väl kunde fått straff, när Chiellini tacklar Costa Ricas Joel Campbell i straffområdet. Domaren friar och costaricarnerna överklagade. De skulle dock få jubla tillslut. För minuten senare kom 1-0 till Costa Rica. Roy Miller slog ett fint inlägg mot den bortre stolpen, där Bryan Ruiz via ribban nickade in ledningsmålet bakom en chanslös Gianluigi Buffon.

Italien agerade till den andra halvleken och bytte in Antonio Cassano, och ett bit in kom även Lorenzo Insigne in i matchen. Men Italien fortsatte att ha stora problem i anfallsspelet och Mario Balotelli samt Lorenzo Insigne fick se sig avblåsta för offside flertalet gånger. Samtidigt var inte Costa Rica ofarliga och stack upp och hotade det italienska försvaret gång på gång.

In kom även Alessio Cerci för italienarna men även det resultatlöst. Inget av Cesare Prandellis byten ger effekt och istället är Costa Rica nära att punktera matchen på tilläggstid när Brenes drar till från distans. Bollen gick utanför men matchen slutade 1-0 till Costa Rica, som därmed är klara för åttondelsfinal! England är samtidigt utslagna ur VM!