Conte: ”Pogba kan bli bäst i världen”

Antonio Conte hyllade Carlos Tevez för sitt jobb i matchen och tror att Pogba kan bli bäst i världen. Tränaren samtalade med Sky Sports Italia efter Juventus 1-0-seger mot Sampdoria i ligastarten. 

”Tevez jobbar väldigt hårt. Inte bara på plan utan också utanför. Han är en underbar person.”

”Tevez blir bara bättre och bättre, likaså Fernando Llorente och Angelo Ogbonna. Det kommer att ta tid för att anpassa sig i en klubb som vunnit ligan två år i rad.”

Paul Pogba assisterade Tevez till målet och har redan vid 20-års ålder blivit tongivande på Juventus mittfält.

”Vi började jobba med Pogba för ungefär ett år sedan. Utvecklingen har varit osannolik. Jag såg en intervju med Pogba där han berätta om att han ville bli bäst i världen. Jag är glad över det. I min värld kan han bli bäst.”

”Pogba är en väldigt modern spelare. Han är stark, snabb och har bra uthållighet. Han är också väldigt ödmjuk och lyssnar på alla råd jag och hans lagkamrater ger honom.”

Något som är väldigt anmärkningsvärt är att Pogba kom till Juventus helt gratis från Manchester United. 

”Vi kan inte spenderna 30 miljoner euro på en spelare. Därför försöker vi vara snabba på marknaden för att antingen snappa upp spelare som kommer gratis eller till låg kostnad. På så sätt kommer vi före alla andra klubbar.”

Antonio Conte kom till Juventus 2011 och har sedan dess vunnit Serie A två gånger samt den italienska supercupen lika många gånger. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply