Conte: ”Italiens fotboll har stannat upp”

Efter förlusten mot Bayern München i Champions League under onsdagen var inte Antonio Conte optimistisk nr det gäller italiensk fotboll. Juventustränaren menar att fotbollen i Italien inte utvecklas i samma fart som resten utav fotbollseuropa.

Om du har pengar, ta dem, köp och vinn. Annars måste du ha tålamod. Situationen är tyvärr denna. Jag har svårt att se att ett italiensk lag kan vinna Champions League för många år framöver. Det har skapats ett stort glapp, menar Conte i en intervju.

I Italien har fotbollen stannat upp. I andra länder investerar man och det finns ett projekt, hos oss pratar man om domare och vilka spelarna dejtar. Jag hoppas att Lazio slår ut Fenerbache, men detta är situationen. Det är bättre att se verkligheten än att hålla på med en massa strunprat.

Trots uttåget med dubbla 2-0 i baken mot de nyblivna tyska mästarna var Conte stolt över sitt Juventus.

Jag berömde mina spelare, för de har gjort något viktigt. Att ta sig från att inte ens kvalifivera sig till Europa League till att vinna ligan och återigen vara bland de åtta bästa lagen i Europa är något fantastiskt, sa italienaren. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply