City tog chansen – titeln i egna händer

Det såg ut som om Liverpool skulle ta ligatiteln, för första gången sedan Premier League bildades. Men förra helgen förlorade man mot Chelsea och plötsligt var ligatiteln i Manchester Citys egna händer om man skulle vinna alla sina tre återstående matcher. Mot Everton lyckades man att ta en knapp seger efter två mål av Edin Dzeko i deras 2-3-seger på Goodison Park.

Första målet kom från en av Englands största löften, Ross Barkley. Han drev in från vänsterkanten och avlossade ett mäktigt skott som gick in i bortre krysset utan en chans för Joe Hart. Tio minuter senare, i den 22a minuten, var det utjämnat. Yaya Touré spelade fram till en helt omarkerad Sergio Agüero och argeninaren gjorde absolut inga misstag när han tryckte in 1-1 vid främre stolpen. Han tvingades dock byta fem minuter senare på grund av skada.

Bara minuterna innan halvtidsvilan slog James Milner ett fint inlägg och på nick kunde Dzeko mycket fint sätta dit 1-2, psykologiskt viktigt innan paus.

City fick en kanonstart på andra halvlek när Samir Nasri spelade bollen till en sopren Dzeko som bara satte bredsidan dit från cirka fem meter och då stod det 1-3. Evertons trebackslinje hade ingen som helst markering på bosniern.

Leighton Baines hittade med ett precist inlägg Romelu Lukaku som slängde sig på bollen och nickade in reduceringen med 25 minuter kvar och gav lite hopp i en jakt om Champions League-platsen. Trots det relativt tidiga reduceringsmålet lyckades Everton inte att kvittera. Det innebär att om City vinner sina två återstående matcher är ligatiteln åter igen ljusblå.