Uppgifter: Manchester City och Real Madrid vill värva Alphonso Davies

Uppgifter: Manchester City och Real Madrid vill värva Alphonso Davies

Alphonso Davies har blivit en av världens bästa vänsterbackar. Nu väntar en kamp mellan Manchester City och Real Madrid om hans signatur.

I januari 2019 värvades Alphonso Davies av Bayern München från Vancouver Whitecaps. Kanadensaren värvades som yttermittfältare men på grund av en skada på David Alaba omvandlades han till vänsterback. Sedan dess har han blivit en av världens bästa på sin position och nästa sommar ryktas han kunna lämna Tyskland.

Enligt uppgifter från Fichajes är Manchester City och Real Madrid intresserade av att värva 22-åringen nästa sommar. Bayern München kan tvingas sälja Davies om han inte förlänger sitt kontrakt, eftersom det löper ut sommaren 2025. Manchester City och Real Madrid har stött på varandra i Champions Leagues semifinaler två år på rad och har vunnit varsitt möte. Klubbarna har även tävlat mot varandra på transfermarknaden under samma tidsram, där man har slagits om spelare som Erling Haaland och Jude Bellingham. Det verkar kunna upprepas nästa sommar gällande Alphonso Davies signatur.

Näst på tur för Davies är en vänskapsmatch mot Japan med sitt Kanada där han främst opererar som yttermittfältare. 

SE ÄVEN: Manchester United kan värva brasiliansk talangduo – för en miljard

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply