Chocken: Düsseldorf körde över Frankfurt

Eintracht Frankfurt åkte på nästa tunga bakslag på fredagskvällen. I veckan föll man hemma mot FSV Mainz med 1-3 efter en svag insats, men på fredagen kom det tyngsta bottennappet. Borta mot Fortuna Düsseldorf åkte man på säsongens femte förlust, när hemmalaget körde över Die Adlers med hela 4-0. Samtliga mål kom efter att bortalagets Karim Matmour visades ut i den 34:e matchminuten.

Efter en rafflade, intensiv inledning, var det en spelare som var lite extra hetlevrad i den första halvleken. Karim Matmour fick sitt första gula kort i den 27:e matchminuten och bara sju minuter senare, drog Michael Weiner upp sin andra ostskiva och visade ut den algeriske mittfältaren. Då föll Frankfurt pladask.

Fyra minuter efter Matmours utvisning, föll matchens första mål in. Stefan Riesling tröcklade sig förbi den något förvirrade försvarslinjen i Frankfurt och placerade in 1-0 bakom Kevin Trapp.

Det, förkvällen svartklädda, Frankfurt-försvaret fortsatte att läcka. Oliver Fink fick bollen strax utanför straffområdet och bjöd på omgångens mål när han läckert fintade bort Sebastian Rode och sedan skruvade in bollen i det bortre krysset. Hemmalaget hade endast gjort 14 mål efter lika många omgångar inför kvällens drabbning, men skulle bjuda hemmapubliken på en riktig målfest även i den andra halvleken.

Bortalaget var blekt under hela matchen och skapade inte mycket farliga målchanser mot Fabien Giefer och det rödklädda försvaret på fredagen. I den 58:e minuten var det dags för Kevin Trapp att hämta upp bollen ur nätet ännu en gång, efter att Nando Rafaels halvträff lyckades studsa in över mållinjen.

Armin Vehs mannar skulle bli förnedrade av bottenlaget på fredagskvällen. Ännu en gång bjöd bortaförsvaret på en jätteblunder, när Bastian Oczipka i eget straffområdet knäade bollen till en framrusande Axel Bellinghausen som komfortablet dunkade in 4-0, som också blev slutresultatet.

Inte ett enda mål på fredagskvällen blev assisterat. Samtliga kom efter katastrofala försvarsingripanden, som denna gång gav Fortuna Düsseldorf tre mycket välförtjänta poäng. Fortunens fjärde seger för säsongen, betyder att laget avancerar upp på plats tretton. Eintracht Frankfurt har efter två taskiga insatser, nu sjunkit ner till en femte plats, på lika många poäng som FC Schalke 04.