El Shaarawys nya målkavalkad för Milan

Det var en mycket imponerande vinst som Milan kom med i ryggen, efter det att man lyckats besegra Juventus förra helgen. På fredagskvällen var det dags för match igen för Rossoneri, när man gästade hemmastarka Catania. Ett Catania som skakade om självaste Juventus på hemmaplan den här säsongen.

Och visst, även Milan skulle få bekänna viss färg den här dagen. För det var hemmalaget som tog ledningen på Stadio Angelo Massimino. En hörna från Francesco Lodi tog sig hela vägen fram till den tidigare Milan-spelaren Nicola Legrottaglie, som tryckte in bollen med en stenhård nick akom en chanslös Amelia.

Men efter det var det Milan som förde spelet och som var det bättre laget i den första halvleken. Men Catania stängde ytorna och försvarade sig mycket väl, vilket gjorde att gästerna inte fick in någon boll innan halvtidsvilan.

Men i den andra halvleken fick Massimiliano Allegris mannar medvind, när först Catania-spelaren Pablo Barrientos drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad, efter en mycket klantig kapning av Antonio Nocerino.

Och med tio man tog gästerna över matchen allt mer och fick slutligen också in en kvittering, när ett inlägg från höger tog sig in till Stephan El Shaarawy som slog in bollen i det tomma målet. Anfallaren såg dock ut att vara i offsideposition, efter det att Robinho touchat bollen på vägen.

Domaren dömde dock mål och endast tre minuter senare fick domaren gör det igen, när Kevin-Prince Boateng gav gästerna ledningen med sitt första mål för säsongen. Ghananen fick bollen utanför straffområdet, vände och böjde in bollen snyggt i det bortre hörnet.

Catania försökte därefter lyfta spelet men det var Milan som var det bättre laget. På en farlig kontring var Milan mycket nära att dryga ut sin ledning, när Robinho mycket slarvigt sköt över målet från bra position.

Det kunde blivit en mycket tung miss, för Kevin-Prince Boateng fick äve han syna det röda kortet i matchen efter en klantig kapning. Turligt nog för Allegris mannar lyckades man punktera matchen med ett mål i slutskedet av matchen, där El Shaarawy sköt in sitt andra mål för kvällen, via den bortre stolpen och in.

Matchen slutade 3-1 till gästande Milan, där Stephan El Shaarawy förtsätter att dryga ut sin skytteligaledning. Nu står 20-åringen på 12 gjorda mål den här säsongen.