Chippen besegrade Johansson – LA Galaxy bokar plats i finalen

LA Galaxy visade inatt upp en grym form på Home Depot Center mot Seattle Sounders. Chippen var med från start och visade tränaren att han är något att räkna med i fortsättningen. I den första halvleken dröjde det ända till den sista sekunden innan vi fick se ett mål på Depot Center. Ett fint inlägg från kanten av Donovan hittade Robbie Keanes skalle som enkelt kunde nicka in ledningsmålet till LA Galaxy.

I den andra halvleken exploderade hemmalaget. 2-0 och 3-0 ramlade in bakom Seattle-målvakten som var chanslös. Magee placerade in 2-0 efter ett snyggt anfall. Sedan var det nästan dags för Chippens första mål i LA Galaxy, men Robbie Keane förstörde för svensken.

Efter en tilltraslad situation inne i straffområdet lyckades Chippen brösta med sig bollen och peta den förbi målvakten. Bollen rullade mot mål och samtliga journalister inne på arenan hade skrivit ner svensken som målskytt men Keane valde att förstöra svenskens målglädje genom att peta in den när bollen var tre fjärdedelar över mållinjen.

En märkbart förvånad Chippen valde efter ett tag att strunta i vad Keane gjorde och istället fira att LA Galaxy går in i den sista matchen mot Seattle Sounders med en tremålsledning. Adam Johanssons Seattle får hoppas på ett mirakel i returen.