Chelsea vann mot Villa

Hemmalaget Chelsea började bäst med mycket boll och målet kom redan efter sex minuter. Efter att Oscar elegant spelat fram Hazard som bröt in i straffområdet och avlossade, målvakten Guzan räddade men returen studsade in via försvaren Luna, nyförvärvet från Sevilla.

Aston Villa spelade upp sig efter en halvtimme och hade mer boll. Men målchanserna uteblev.

Precis innan halvtid fick nyförvärvet från FC Nordsjälland Jores Okore kliva in på mittbacksposten istället för Ciaran Clark, då den sist nämnde fick en huvudskada.

När det endast återstod några sekunder utav första halvlek kom den snabbe Agbonalahor runt på vänster kanten och spelade in till en helt fristående Benteke som pangade in 1-1 bakom Petr Cech.

Även i inledningen av andra halvlek tog Chelsea tag i taktpinnen, men mestadels bara sidled och inte framåt som den nye managern Jose Mourinho ville. Bollinnehavet vid 60:e minuten var 70-30 till hemmalaget.

Agbonalahors första skott kom strax efter 60:e. Ett skott utanför straffområdet som var ohyggligt nära bortre krysset efter att målskytten Benteke hade hoppat över bollen. Även nästa chans blev Villas då Weimann fick ett inlägg, även det av Beneteke, på bortre stolpen. Men då stod Cech iväg och räddade.

Med cirka 15 minuter kvar av matchen, servar Lampard in en frispark precis in på Ivanovics panna och 2-1 var ett faktum. Tufft mentalt för Villa som hade ätit sig in rejält i matchen och stod upp bra mot Chelsea.

Bortalaget pressade på för kvittering, österrikaren Weimann fick den bästa chansen, men även då stod Cech ivägen. Slutresultatet skrevs till 2-1. Och Mourinho har aldrig förlorat som Premier League-manager på Stamford Bridge.