Arsenal vann stabilt mot Fenerbahce

Arsenal hade mycket press på sig inför onsdagens match mot Fenerbahce i Champions League-kvalet, efter att ha råkat ut för en pinsam förlust hemma mot Aston Villa med 3-1 i Premier League.

Londonklubben skulle ta kommandot i matchen tidigt, men trots ett imponerande anfallsspel fann man inte de riktigt vassa målchanserna. Den första halvleken skulle sluta mållös, men Gunners skulle bjuda på sprudlande fotboll lagom till den andra.

Aaron Ramsey hittade Theo Walcott med en läcker pass in  i straffområdet, och även om den engelske landslagsmannen hade skottläge passade Walcott vidare till helt fria vänsterbacken Kieran Gibbs som öväntat hamnade i målprotokollet. Det var 23-åringens första Champions League-mål någonsin, och det var ett viktigt sådant.

I detta skede var det inte mycket chanser för hemmalaget, och Arsenal satte i ännu en växel. Ramsey drog till med ett långskott som målvakten Volkan Demirel nådde, men inte kunde stöta ut. 2-0 var ett faktum, och Arsenal har en fot i Champions League-gruppspelen.

Walcott skulle även hinna med att fixa en straffspark, då han löpte smart och lockade fram en nedrivning från Kadlec. Olivier Giroud, som har visat riktigt fin målform den senaste tiden, kunde distinkt skjuta in bollen från elva meter, och Arsenal tog ett kliv till in gruppspelen, men skakade även av sig det turkiska laget som krälade efter.

Skönt för Arsène Wenger och hans mannar att kunna ta en stabil vinst efter plattfallet i Premier League, men man ska aldrig säga aldrig, stora mirakel har hänt förr och det återstår att se om Fenerbahce lyckas vända det stora underläge i returmötet på Emirates Stadium nästa vecka.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply