Ingen segrare på Veltins-Arena

Gästande PAOK fick inget lugnt välkomnande när Schalke, redan från första minuten, hade bestämt sig för att styra och ställa. Det första målet från de, för kvällen, grönklädda tyskarna redan i den 32:a matchminuten och då var det Jefferson Farfan som fick se sitt namn i målprotokollet.

I den andra halvleken fortsatte pressen från hemmalaget, men trots detta lyckades gästerna skapa ett par farliga kontringschanser, som till slut skulle betala av sig. I den 73:e matchminuten lyckades Miroslav Stoch ta sig igenom Schalkes försvarslinje och på egen hand jämna ut resultatet till 1-1.
Detta blev även matchens sista och avgörande mål. Returen spelas den 27:e augusti, då nere i Grekland med PAOK som värd.