Chelsea säkrar avancemang mot hårt kämpande Rubin Kazan

Returmötet mellan Chelsea och Rubin Kazan utspelar sig i Moskva, då Rubins hemmaarena inte godkänts utav Uefa. Gästande Chelsea ställer upp med ett reservbetonat Chelsea med bland annat 18-åringen Nathan Aké från start.

Ryssarna startade piggt med en het målchans från Roman Eremenko. Finnen avlossade ett hårt skott i tredje minuten som blockerades av John Terry.

Ryssarna spelade optimistiskt, men det skulle vända. Frank Lampard spelar Fernando Torres i djupled, som inte gör något misstag. Han chippar bollen över Sergei Ryshikov till 1-0, hans tredje mål totalt i dubbelmötet.

Efter målet lugnade sig spelet och Chelsea fick den matchbild som de hade önskat – ett tidigt mål och ett långsamt, oslitande matchtempo.

Chelsea försvarar sig exemplariskt mot Rubin som inte får till några chanser, men efter 40 minuter visar ryssarna levnadstecken. Alan Kasaev utför en fin dubbelfotare och tar sig förbi David Luiz och Aké, klackar den till Eremenko som tyvärr får till ett lite för tamt avslut för att riktigt besvära Petr Cech i mål.

I första halvleks slutsekundrar blixtrar Kazan till då Gökdeniz Karadeniz möter en djupledsboll, dock får han ingen klockren träff och Cech räddar.

Ett uddlöst och besviket Rubin går ut i halvtid, men de skulle komma tillbaka starkare.

I 50:e minuten kämpar Salomon Rondon likt en kamphund till sig en hörna. Då sätter Ivan Marcano in den elegant med huvudet, en biljett tillbaka i matchen för ryssarna.

Rubin pressar på, men Chelsea försvarar sig fortsatt bra, och ett par minuter senare kontrar man. Victor Moses och Ramires väggspelar och den förstnämnde placerar snyggt in bollen i mål. Läckert nummer som gör att Moses, precis som Torres, blir målskytt i båda mötena.

Kazan skulle dock rycka upp sig rejält efter detta. Karadeniz nickar in Cristian Ansaldis fina inlägg efter passivt försvarsspel från Aké som låter planens kortaste spelare göra mål med huvudet.

Nu forserar Rubin, och det resulterar snart efter i straff då Aleksandr Ryazantsev faller lätt i en närkamp med Cesar Azpilicueta. Billig straff, men den sitter säkert då Natcho ansluter sig med Moses och Torres som dubbla målskyttar.

Då sliter ryssarna med blod, svett och tårar, man flyttar till och med upp backen Marcano som anfallare, men Chelsea lyckas göra det som de är så bra på – att bara hålla undan. Efter slutsignal är det besvikna miner som pryder ryssarnas ansikten, men Rubin Kazan åker ut med flaggan i topp efter en slutgiltig 3-2 vinst mot regerande Champions League Chelsea. Londonklubben är däremot nöjda efter avancemang till semi-finalerna i Europa League.