Chelsea förbereder bud på Henrikh Mkhitaryan

Chelsea förbereder bud på Henrikh Mkhitaryan

Inte skrivit på någon förlängning

Dortmunds mittfältskraft Henrikh Mkhitaryan kom hem från senaste matchen mot Stuttgart med ett mål och två assists i Dortmunds 3-0 vinst och är en spelare att räkna med som Chelsea nu försöker att värva till London och Premier League.

Henrikh Mkhitaryan har haft en riktigt bra säsong med Borussia Dortmund. Under året har han spelat 49 matcher för klubben, med 23 mål och hela 30 assists till sitt namn, med 18 stycken i Bundesliga, vilket gör att han leder assistligan. Men nu är han inne på de sista 12 månaderna av sitt kontrakt och hittills har det inte kommit fram någonting om en förlängning.

Enligt den tyska tidningen Bild så skall Chelsea redan förra sommaren ha lagt ett bud på 46 miljoner pund för den armeniske mittfältaren och är nu redo att gå tillbaka för honom när transferfönstret öppnar igen i slutet av säsongen. Nye tränaren Antonio Conte sägs ha en stor budget att utnyttja i sommarens transferfönster.

– Jag vet inte än, svarade Mkhitaryan Bild på frågan om han kommer att skriva på ett nytt kontrakt med den gulsvarta klubben.

– Jag vet inte, svarade han på frågan om Chelseas intresse av honom.

Utöver Chelsea finns det även stort intresse från klubbar som Juventus och Arsenal, som det ryktats länge om. Daily Star skriver att Wenger skall ha scouter ute som följer Mkhitaryans utveckling och Arsenal skall vara beredda att betala hans 8 miljoner pund per år kontrakt. Även Dortmunds tränare Thomas Tuchel är desperat att behålla Mkhitaryan efter att han lyckades övertala mittfältaren att stanna förra sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply