Officiellt: Wolfsburg bryter med Nicklas Bendtner

Officiellt: Wolfsburg bryter med Nicklas Bendtner

Efter två år med den tyska klubben

Nicklas Bendtner och Bundesligaklubben VfL Wolfsburg bryter med varandra, redan innan kontraktet går ut nästa år men summan av den ekonomiska kompensationen för att upplösa kontraktet hålls det tyst om.

Nicklas Bendtner och VfL Wolfsburg går skiljda vägar med omedelbar verkan rapporterar Transfermarkt. Bendtner har varit i klubben sedan 2014 då han kom från engelska Arsenal till den tyska storklubben. Under säsongen som varit har han spelat 13 matcher för Wolfsburg och mäktat med att göra två mål. Senaste målet som Lord Bendtner gjorde var den 31 oktober 2015 i 2-1 vinstmatchen mot Leverkusen. Det har dock inte varit så mycket uppståndelse kring den danske anfallaren på plan som utanför den, då han ofta lyckas skapa rubriker om sig själv.

Bland annat en bild som han postade på det sociala mediet Instagram blev väldigt uppmärksammat, där han poserar med en Mercedes trots att Wolfsburgs största sponsor är Volkswagen och händelsen ledde till böter. Efter en annan händelse i mars där han kom 45 minuter försent till träningen lät det som att sannolikheten var stor att anfallaren skulle få sparken.

Detta hände dock inte med omedelbar verkan men Bendtner blev för en månad sedan avstängd från träning med a-laget skriver den danska tidningen Ekstrabladet.Bendtners agent Ivan Benes skall ha suttit i förhandlingar med Wolfsburgs VD Klaus Allofs. Enligt rapporter sägs det ha varit ett ömsesidigt beslut och det som diskuterades var den ekonomiska kompensationen. Bendtner skall ha krävt mellan 1,6 och 2,1 miljoner euro men det finns inga officiella uppgifter vad som betalades ut.

– Nicklas och vi hade utlovat mycket om hans engagemang för VfL Wolfsburg, sade Wolfsburgs VD Klaus Allofs via Transfermarkt.

– Efter knappt två år måste vi tyvärr ställa fast att dessa förväntningar inte har uppfyllts, varken för honom själv eller för oss och att en fortsättning inte är någon idé för någon av parterna. Därför är detta steg, detta partnerskap nu i förtid och i samförstånd avslutat, även följdriktig och den bästa lösningen för alla, avslutar Allofs.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply