César räddade poäng för QPR

Den brasilianske målvakten Julio César är en av nyckelspelarna i Queens Park Rangers jakt på att undvika nedflyttning i Premier League den här säsongen. Han visade varför redan efter fem minuter i lördagens London-derby hemma på Loftus Road.

Tottenham var på besök i östra London, där Harry Redknapp ställdes mot sin förra klubb för första gången efter flytten från White Hart Lane. Från bänken fick Redknapp se sin målvakt göra två högklassiga räddningar.

Först på Jermain Defoes långskott, som César styrde i stolpen. På returen var Emmanuel Adebayor snabbt framme och försökte placera in bollen, men då hann César ner och räddade.

Sex minuter senare fick hemmalagets Shaun Wright-Phillips en bra chans att överlista Hugo Lloris, men då fick Michael Dawson ut benet och lyckades styra ut Wright-Phillips närskott till en hörna som blev resultatlös.

Den första halvleken bjöd inte på några fler målchanser, men tidigt i den andra fick både Gareth Bale och Kyle Walker bra frisparkslägen. Bales frispark räddades av César, Walkers frispark smet tätt ovanför ribban. César gjorde också en fin benparad på Defoes närskott någon minut senare.

Queens Park Rangers försvarade sig kompakt och gjorde det svårt för Tottenham att bryta sig igenom. Bortalaget lyckades inte överlista Julio César, som var matchens bäste spelare och lyckades rädda en poäng till sitt lag. Det var den första ligamatchen för säsongen där Tottenham misslyckades med att göra mål.

Poängen innebär att QPR numera inte ligger på sistaplatsen i Premier League. De är en poäng före Reading med en match mer spelad och har fyra poäng upp till strecket, där Southampton med två matcher mindre spelade befinner sig. Tottenham ligger fortsatt trea i tabellen med 40 poäng, dock bara två poäng före Chelsea som har två matcher mindre spelade.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply