Celtic skrällde på ett kokande Celtic Park

Det var ett fullständigt kokande Celtic Park som bevittnade deras Celtic slå FC Barcelona. Barca behövde en seger för att säkra åttondelsfinalen samtidigt som Celtic behövde en seger för att hänga på Benfica i jakten om andraplatsen, bakom just Barca.

Som väntat var det bortalaget som hade drygt 70% av bollinnehavet nästan hela matchen. Det var ändå Celtic som skulle ta ledningen. Victor Wanyama kom med en kraftfull nick efter en fin hörna från Mulgrew som betydde 1-0.

Barca pressade på mer och mer ju längre in i matchen man kom. Alexis Sanchez kom nära efter en halvtimme då han nickade ett inlägg från Dani Alves i utsidan av stolpen. Även Messi skulle träffa virket en stund efter. Ett fint väggspel gjorde så att Messi kom obevakad i i straffområdet, men pangade på ovansidan av ribban.

Publiken var fullständigt fantastisk och satte en stor prägel på matchen. Barca fortsatte att pressa och man skapade även chanser, men man skulle inte lyckas kvittera.

Istället skulle det nyinkomne, unge, Tony Watt göra 2-0. En utspark ifrån Forster kom till Xavi som makalöst nog missade bollen efter ett klackförsök. Studsen friställde Watt som sprang ifrån Mascherano och sköt den kyligt in i bortre stolpen.

Då var det 10 minuter kvar inklusive stopptiden och Barca hade sina chanser. Messi, Fabregas och Villa hade lägen att göra mål men ingen lyckades förrän Messi slog in en retur med 3 minuter kvar.

Ingen chans tillkom därefter och Celtic kunde säkra skrällen och en galen Neil Lennon utbröt i glädjekramar till hela laget efter.