Cavani vände på egen hand mot Dnipro

Det var nästan en måstematch på förhand för Napoli som bara tagit tre poäng på de tre första matcherna medans motståndaren Dnipro hade vunnit sina samtliga tre matcher. Det var också hemmalaget med mest utsatt tabellposition i gruppen som inledde bäst och lyckades dessutom ta ledningen efter sju minuter när Edinson Cavani fick en fin djupledspassning av Göhhan Inler och den store måltjuven Cavani hade inga större problem att sätta ledningsmålet för Napoli.

Ledningsmålet gav Napoli energi, men Dnipro var tvungna att trycka på framåt och har tidigare i gruppspelet visat vad de kan och matchen blev allt jämnare. Flera stunder var Dnipro lite bättre än Napoli. Det gav utdelning då Dnipro kvitterade efter ett hörnmål där Artem Fedetskiy var sist på bollen. Dnipro blev nu lite mer defensiva då de var nöjdare med en poäng än vad Napoli var. Första halvlek slutade 1-1.

Dnipro kom ut som ett starkt lag i andra halvlek och var det bättre laget till en början då de också tog ledningen genom Roman Zozulya på en kontring bara sju minuter in i den andra halvleken och Napoli var nu i brygga på Stadio San Paulo. Det fick Napoli-coachen Walter Mazzari att byta in Lorenzo Insigne och Marek Hamsik efter 55 minuter och 18 minuter senare byttes Goran Pandev in. Dnipro blev ännu mer defensiva och Napoli tog tillbaka spelövertaget man hade i början av matchen.

Det man inte visste var att en man skulle spela den stora huvudrollen i slutskedet av matchen, efter 77 minuter satte Edinson Cavani elegant en frispark och det var kvitterat till 2-2. Men Napoli ville mer än så och tryckte på framåt ännu mer vilket skulle ge utdelning när Marek Hamsik spelade fram Cavani som kunde stöta in sitt tredje mål för dagen och Napoli hade vänt underläget mot gruppledaren. Uruguayanen verkade inte nöjd och satte sitt fjärde mål i matchen när han sköt in 4-2 målet inför en efuforisk hemmapublik som inte trodde sina ögon. Storstjärnan hade vänt matchen på egen hand.

Matchen slutade 4-2 och tack vare segern gick Napoli upp som grupptvåa och är nu vidare till slutspel för tillfället, Dnipro står fortfarande kvar som gruppledare.