Catania skrällvann på Angelo Massimino

Roma var det bättre laget från start och öppnade som vanligt upp matchen med en frisk offensiv. Mattia Destro var en av de piggare, då han vid ett flertal tillfällen kom loss och sökte skott. Destro var dock allt som oftast ensam i anfallen och lyckades inte skapa någon riktigt het chans.

Catania kom med tiden in i matchen och skapade allt fler chanser. Det var dock först i den andra halvleken som Catania skulle bli riktigt heta.

I den 62:e minuten gjorde Catania-yttern Alejandro Gomez matchens första mål, då han framspelad av Gonzalo Bergessio kunde pricka in 1-0. Catania stärkta av hemmapubliken fortsatte med sin fina offensiv, men lyckades inte få in ett andra mål.

Imponerande insats av Catania som befäster sin position i mitten av tabellen. Roma tappar dessvärre mark i toppen.