bet365

Carlgren kan lämna AIK – scoutades under toppmötet

AIK-målvakten drar åt sig utländskt intresse

Efter sina succéprestationer under året med både det svenska U21-landlaget och klubblaget AIK har utländska klubbar blivit intresserade av Patrik Carlgrens signatur. Under toppmatchen mot IFK Göteborg i måndags fanns representanter från en tysk klubb på plats för att scouta den unge målvakten.

Under sommarens EM-slutspel med det svenska U21-landslaget stod Patrik Carlgren för flera fina prestationer mellan stolparna och var en av anledningarna till att Sverige till slut kunde bärga guldet i den tjeckiska huvudstaden Prag.
Även i klubblaget AIK har Carlgren stått för fina prestationer och noterats för flera räddningar som visat sig blivit matchavgörande.
AIK kan dock tappa Carlgren i januarifönstret.

Enligt Expressen ska tyska Union Berlin som huserar i andradivisionen vara intresserade av att värva 23-åringen. Klubbens målvaktstränare Dennis Rudel var på plats på Friends Arena under måndagens toppmöte mellan AIK och IFK Göteborg för att scouta Carlgren, någonting målvakten inte hade koll på.

– Jag hade ingen aning om att Union Berlin var där men det är alltid roligt om klubbar är intresserade, inget snack om det, säger Carlgren till Expressen.

Patrik Carlgrens agent Hasan Cetinkaya bekräftar i en intervju till Fotbollskanalen att AIK-målvakten är efterfrågad men inte tycker att en flytt till Union Berlin är ett bra nästa steg.

– Det finns ett stort intresse för Patrik och han följs av bra klubbar. Givetvis ska han ta ett steg till en klubb som är bättre än AIK, om han lämnar. Om klubben inte är bättre än AIK, då är det inte aktuellt att lämna. Målet är en helt annan plattform än Union Berlins, säger han i intervjun.

Carlgren har kontrakt med AIK över kommande säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply