Bukarest straffade Ajax – nu väntar favoriten

Det var fördel Holland inför returmötet i rumänska Bukarest. Ajax vann nämligen det första mötet i Amsterdam emd klara 2-0, vilket betydde att Steaua Bukarest var i behöv av minst två mål för att hålla Europa League-drömmen vid liv.

Men visst skulle det rumänska laget bjuda upp till dans, inför en fin publikskara på läktarna. Och efter 37 minuters spel fick rumänerna ett mycket viktigt 1-0-mål, som öppnade upp matchen rejält inför andra halvlek. Florin Gardos hittade fram emd en passning till vänsterbacken Latovlevici som tog ner bollen med bröstet innan han kyligt skickade in bollen över Ajax-målvakten och in i nätmaskorna.

Steaua Bukarest jagade vidare i den andra halvleken efter ett mål som skulle jämna ut mötet och leda till en förlängning. Och med fjorton minuter kvar av matchen kom målet, som fick hela arenan att lyfta från marken. En praktvolley från mittfältaren Chiricheş strax utanför straffområdet, svävade in via ribban till totalt 2-2.

Matchen gick till förlängning, där båda lagen hade goda möjligheter till att få till ett avgörande, men det skulle avgöras på straffar den här kvällen. Och där skulle Steaua Bukarest visa sig vara mentalt starkare än Ajax, som efter straffmisar från Lasse Schöne och Niklas Moisander gav rumänerna matchboll. 

Och fram klev matchens första målskytt Latovlevici och tryckte bollen distinkt förbi den chanslösa målvakten Kenneth Vermeer, in i mitten av målet. Steuau Bukarest fick fira och möter i åttondeslfinalsspelet förhandsfavoriterna Chelsea, som efter många om och men tog sig vidare från sitt möte.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365