Benfica till åttondelen

Inför returmötet på den portugisiska västkusten, var det fördel Benfica när man tog sig an tyska Bayer Leverkusen på hemmaplan. Efter att ha besegrat Die Werkself med 0-1 på BayArena i det första mötet, räckte ett oavgjort resultat för avancemang på torsdagen.

Men det var en tung press hemmalaget fick motstå under stora delar av matchen, när Sami Hyypiäs mannar matade på för att spräcka nollan. Efter en hel del målchanser i den första halvleken, stod sig dock resultatet 0-0 – ett resultat som gynnade de rödklädda portugiserna, som var på väg mot en åttondelsfinal.

Spänningen dog en aning när de rödklädda öppnade målskyttet i den 15-gradiga värmen på Estadio do Dragao. Den hett eftertraktade anfallaren, Ola John, stod för ett fint nummer när han gjorde bort två Leverkusen spelare, innan han elegant satte 1-0 i det bortre hörnet.

Men de tyska gästernas hopp var ännu inte helt släckt. Man fortsatte att pressa på och fick till slut hål på det solida Benfica-försvaret, genom Andre Schürrle som dunkade in Arkadiusz Miliks inlägg med kvarten kvar att spela.

Bortalaget behövde nu bara ett mål för att avancera till åttondelsfinalen, men hoppet levde i bara ett par minuter. Inbytte Lima assisterade Nemanja Matic vid den bortre stolpen, som nickade in avancemangsmålet för de rödklädda portugiserna.

Bayer Leverkusen behövde en kvittering och sedan ett ledningsmål, men några sådana kom det inte. SL Benfica gick därmed vidare med de sammanlagda siffrorna, 3-1.